Metalen Hek, van Hekkenwereld.nl

Aan welke regels moet je je houden volgens de wet bij het bouwen van een hek?

Als je een hek wilt neerzetten in je achtertuin of bijvoorbeeld je voortuin, dan denk je misschien in eerste instantie niet dat je je aan allemaal regels moet houden. Maar soms zijn er wel degelijk regels waar je je aan moet houden volgens de wet wanneer je een hek laat bouwen. Om te voorkomen dat je achteraf geen nare boetes krijgt, vertellen we je hieronder aan welke regels je je moet houden volgens de wet bij het bouwen van een hek.

Vergunningen

Ten eerste zul je voor het plaatsen van sommige hekken sommige vergunningen nodig hebben. Als je een hek hebt die een bepaalde hoogte overschrijd, dan kan het zo zijn dat je hiervoor een vergunning moet aanvragen. Het is hierbij goed om te denken dat dit niet geld voor een gemiddeld tuinhek, dus dat je hier alleen rekening mee moet houden als je een gepersonaliseerd hek laat neerzetten, door bijvoorbeeld iemand uit de detachering bij https://doen-r.nl/.

Hoogte van het hek

Net hadden we het natuurlijk over dat je voor sommige hoogtes van een hek je een vergunning nodig hebt, maar soms kan een hek ook te hoog zijn waardoor je er geen vergunning voor krijgt. Het is hierbij belangrijk om te weten dat het wel heel erg te maken heeft met de locatie waar je het hek plaats of hij te hoog is of niet, hier is geen standaard afmetingen voor.

Afstand

Je moet ook weten dat als je een hek van Hekkenwereld.nl laat plaatsen, dat het belangrijk is dat je dit op je eigen eigendommen doet en dat hier genoeg afstand in zit met de eigendommen van andere personen. Als je hier niet rekening mee houd, kunnen andere namelijk juridische stappen ondernemen, en dat wil je natuurlijk niet hebben.

Onderhoud

Het ligt er een beetje aan waar het hek komt te staan, maar sommige hekken zijn ook verplicht om goed onderhouden te worden voor wat voor reden dan ook. Als je je hier niet aan houd, kan dit uitlopen tot een boete.

Normaal gesproken zal een hek laten plaatsen niet voor veel problemen zorgen, maar het is goed om te weten dat je je wel aan bepaalde regels moet houden. Zo heb je soms wel een vergunning nodig voor het plaatsen van bepaalde hekken en mag het hek ook niet te hoog zijn.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *