Meubels

Deze meubels zijn helemaal hip

Elk jaar zijn er bepaalde trends op het gebied van interieur. Via deze website, proberen we je hiervan op de hoogte te houden. Vaak zijn dat verschuivingen van kleuren. Het ene jaar is het ene kleurenpallet weer in, terwijl het jaar erop een andere kleur de boventoon voert. Ook qua meubels kan het nog wel eens verschillen wat er echt trendy en in de mode is. Laten we kijken welke meubels dit jaar helemaal hip zijn.

Zachte banken en fauteuils

Hoe kies je nu de beste bankstel? Een bank en fauteuil moet stevig zijn, maar wel heel zacht ogen. De teddy stof is helemaal hip dit jaar. We zagen deze meubels de afgelopen jaren al vaker, maar in 2023 is het echt een trend. Je kunt deze meubels heel goed combineren in een stoer interieur. Denk bijvoorbeeld aan de industriële woonstijl. Je ziet dan heel veel meubels met een metalen onderstel. Dat matcht goed bij zo’n teddy fauteuil of bank. Dat komt omdat deze teddy meubels vaak ook afgewerkt zijn met metalen onderstellen. Zo oogt zo’n stoel heel zacht, maar heeft het wel nog een stoer randje.

Bovendien zijn niet alleen banken en fauteuils van teddy stof heel populair. Als zachte stof blijft velvet ook nog steeds heel trendy. Ook dit materiaal is goed te combineren in een industriële woonstijl. Kies bijvoorbeeld voor een mooie legergroene bank van velvet. Die zal prachtig passen in de inrichting van jouw huis. Voornamelijk als je een industriële woonstijl hebt toegepast. Bij een scandinavische woonstijl komt zo’n bank bijvoorbeeld veel minder tot zijn recht, vooral in die kleur. 

Meubels met organische vormen

Deze trend zul je ook al herkennen van jaren geleden. Toen waren organische vormen ook al populair. Je ziet deze vormen bijvoorbeeld heel erg terug in tafels. Een tafel is dan niet rond of ovaal, maar heeft een organische vorm. Dat wil zeggen dat deze afwijkt van een standaard cirkel bijvoorbeeld. De vorm is veel meer vloeiend. 

Naast tafels, zie je deze vormen bijvoorbeeld ook terug in vloerkleden en banken. Een kleed en een bank hoeven namelijk geen rechte hoeken te hebben. De vormen kunnen best vloeiend zijn. Dat zie je dus ook steeds meer terug in het interieur van nu. Een organische bank is helemaal hip. Zo heb je op de ene plek van de bank veel meer ruimte dan op de ander, terwijl het geen hoekbank is. 

Kleine aanpassingen in jouw inrichting maken grote veranderingen. Deze vorm meubels zijn echt een aanwinst voor jouw interieur. Voornamelijk als je een stoere en strakke industriële woonstijl hebt. Dat kun je dan goed doorbreken met een organische bank. 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *