Villa in Nederland

Deze overbodige luxe zie je terug in Nederlandse villa’s

Je hebt vast wel eens een filmpje gezien van Amerikaanse villa’s. Voornamelijk nu Tiktok zo populair is komen deze villa’s steeds meer in beeld. Er wordt dan vaak ingezoomd op verborgen kamers, die heel luxe zijn ingericht. Het zijn voor ons vaak overbodige snufjes. Maar, hoe zit het met onze eigen villa’s? Welke overbodige luxe zien we terug in de villa’s in Nederland?

Een gigantische garage

Een garage waar je ‘U’ tegen zegt. Dat hebben sommige villa’s in Nederland. Het zijn garages, waar je meerdere auto’s in kwijt zou kunnen. Ideaal voor autoliefhebbers die een heel wagenpark hebben. Zo kun je jouw auto’s altijd veilig binnen bewaren. Dan hoeven ze ook niet vies te worden bijvoorbeeld.

Een echte bioscoopzaal

Veel mensen zullen het een overbodige luxe vinden. Een echte bioscoopzaal in jouw huis laten bouwen. Voor sommige is het een droom en voor een handjevol mensen is het werkelijkheid. Met de prijzen van een bioscoopkaartje tegenwoordig is het ook wel veel fijner om thuis een bioscoop te hebben. Zo kun je elke film op groot scherm kijken. Hoe heerlijk is dat? Toch blijven we erbij dat dit wel echt overbodige luxe is.

Een kelder vol wijn

Een wijnkelder in jouw woning? Voor sommigen mensen lijkt het te mooi om waar te zijn. Voor anderen is het ook echt de werkelijkheid. Je moet een echte wijnliefhebber zijn wil je zo’n kelder ook echt gevuld krijgen. Aan een goed flesje wijn hangt ook een prijskaartje, voornamelijk als je er een hele kelder mee moet vullen. Hoewel we dit onder de overbodige luxe schalen, vinden we ook dat zo’n kelder goed gebruikt wordt. Want heel eerlijk, wat moet je anders met zo’n loze ruimte?

Een complete fitnessruimte

Een sportschool in jouw woning? Sommige mensen hebben dat geluk. Zo hoef je niet naar een sportschool en kun je daardoor sporten wanneer jij wil. Het klinkt natuurlijk heel ideaal, maar het is wel een behoorlijke investering.

Zo’n complete fitnessruimte zie je dan ook vaak terug in de villa’s in ons kikkerlandje. Een normaal koophuis is daar meestal helemaal niet voor ingericht. Je zult er hooguit 4 apparaten in kwijt kunnen, maar niet een complete sportschool. Wij vinden het dan ook overbodige luxe. Met die 4 sport apparaten zouden wij al blij genoeg zijn. 

Wat zou jij graag in jouw woning willen en wat vind je echt overbodige luxe?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *