Strak Interieur met Ronde Vormen

Het beste stappenplan om jouw huis in te richten

Heb je net een nieuw huis gekocht? Dan hoort daar vast en zeker ook een nieuw interieur bij, wat past bij je woonbegroting. De eerste keer een woning inrichten kan nogal spannend zijn, want waar begin je bijvoorbeeld mee? In dit artikel vind je het beste stappenplan om jouw huis in te richten.

Kies een woonstijl

Als we het over interieur en inrichting van huizen hebben, dan zijn er verschillende woonstijlen. Een van de bekendste zijn de industriële, landelijke en scandinavische woonstijlen. Al komen de botanische en vintage/retro woonstijlen ook steeds meer in beeld. Langzaamaan worden die ook steeds populairder. Dat zie je ook terug in de woontrends van de afgelopen jaren. 

Iedere woonstijl heeft natuurlijk zijn eigen kenmerken. Welke woonstijl je kiest, hangt ook een beetje af van de sfeer die je in huis wil creëren. Ga je voor industrieel, dan werk je bijvoorbeeld veel met de kleuren zwart, wit en grijs. Dat kan heel eentonig ogen. Je zult echt meer gekleurde accessoires toe moeten voegen om een warme sfeer te creëren.

De vintage woonstijl is bijvoorbeeld al sfeervol door de okergele kleuren en de ronde vormen. De landelijke woonstijl zorgt ook voor meer sfeer in huis. Dit komt door natuurlijke materialen, zoals hout.

Kies een kleurenpalet

Om heerlijk te kunnen wonen, passen een aantal kleuren bij een bepaalde woonstijl. Zo zie je in een industriële woonstijl, bijvoorbeeld veel donkere kleuren. Je hoeft je daar natuurlijk niet helemaal aan te houden. Je kunt namelijk ook verschillende woonstijlen met elkaar combineren. Zo zou je met een industriële woonstijl ook voor een beige bank kunnen kiezen. 

Dat betekent niet dat het geen industriële woonstijl meer is. Je kunt dan altijd de andere kenmerken nog toepassen. Denk aan een betonnen vloer en stalen onderstellen onder je meubels. Eventueel kun je nog houten elementen toevoegen. 

Naast de woonstijl, kun je dus ook voor een bepaald kleurenpalet kiezen. Als je van een rustig en strak interieur houdt, dan zou je kunnen kiezen voor basic kleuren gaan. Denk hierbij aan zwart, wit en beige. Let er wel op dat je zwart niet te veel terug laat komen, omdat een woonkamer heel donker kan ogen. 

Uiteraard hangt dit af van de woonkamer en hoe je dat inricht. Als je veel ramen hebt, dan komt er waarschijnlijk genoeg licht binnen. In dat geval zou je meerdere zwarte meubels met elkaar kunnen combineren. Zwart kan ook alleen terugkomen in de onderstellen bijvoorbeeld. 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *