Ingerichte Woonkamer

Inrichten doe je zo: van groot naar klein

Je gaat voor het eerst op jezelf wonen. Dan ben je vast al druk bezig met verschillende meubels kopen. Langzaamaan raakt jouw interieur helemaal compleet. Alleen waar begin je mee met het inrichten? Daar leer je alles over in dit artikel!

Grote meubels eerst

Begin altijd eerst met de grote meubels in huis. Als je die hebt gekozen, dan is jouw interieur al grotendeels compleet. In een minimalistisch interieur is dat ook vrijwel het enige dat er in de woonkamer komt te staan. We hebben het dan over de bank, de salontafel, een tv-meubel en een eventueel fauteuil. 

Ga je meer voor een andere woonstijl? Dan kun je alsnog wat andere meubels toevoegen, zoals je maar met het essentiële begint. Dat zijn toch echt de grote meubels in je woning. Als je een woonkeuken hebt, dan zul je een eettafel met stoelen ook als eerste in het rijtje moeten kiezen. 

Door alle grote meubels als eerste te kiezen, kun je ook veel beter alles met elkaar matchen. Het is namelijk belangrijk om eenheid te creëren in huis. Door de samenhang zorg je voor een rustige omgeving. Dat is veel fijner thuiskomen, dan in een huis waar heel veel verschillende materialen, vormen en kleuren te zien zijn.

Accessoires als aankleding

Probeer altijd eerst je woning helemaal in te richten met meubels, voordat je naar de accessoires gaat kijken. De accessoires moeten echt dienen als aankleding. Zo kun je door gekleurde accessoires bijvoorbeeld meer sfeer creëren in een woning. Dat kan een kussentje in de bank zijn, maar ook een kandelaar op tafel. 

Bovendien zorgen accessoires in huis voor de persoonlijke touch. Een woning kan er heel strak uit zien, maar dan kan het het huis van iedereen zijn. Het gaat er juist om dat jullie huis, jullie thuis is. Daarom is het goed om daar persoonlijke items in te verwerken, zoals met vier houten balken bijvoorbeeld. Dat kan een muur met foto’s van het gezin zijn, maar ook een bepaalde verzameling. 

Misschien zijn jouw partner en jij wel fan van een bepaalde kunstenaar. Een schilderij kan dan ook iets persoonlijks zijn, omdat jullie daar veel waarde aan hechten. Kleed jouw woning dus verder aan met persoonlijke items. Vaak zijn dat hele kleine dingen, die juist heel veel waarde hebben. 

Denk bijvoorbeeld aan een vaasje, wat de kinderen van hun eigen zakgeld hebben gekocht of het eerste beeldje dat je van je partner hebt gehad. Het zijn allemaal voorbeelden van persoonlijke items.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *