Woonkamer

Het interieur van nu: deze kleuren zie je terug

Veel interieurtrends komen jaarlijks terug. Ze zijn dan niet trendy voor een jaar, maar voor een lange tijd. Dit komt vaak ook omdat mensen hun interieur niet jaarlijks gaan vervangen, daar zijn meubels immers ook te duur voor. De kleuren veranderen wel regelmatig. Laten we kijken welke kleuren we terug zien in het interieur van nu.

Het uitgesproken magenta

Magenta is een uitgesproken kleur. Niet iedereen zou het aandurven om de kleur te combineren in het interieur. Toch is magenta dit jaar ontzettend hip en populair. Je ziet de kleur niet alleen terug in het interieur, maar ook zeker op het gebied van mode. 

Er zullen een aantal mensen zijn die het aandurven om een muur in de kleur magenta te verven. Die muur kan dan als echte eyecatcher dienen. De rest van de inrichting kun je dan heel rustig houden. Gebruik dan veel wit, zwart en beige bijvoorbeeld. 

Anderen zullen magenta liever toevoegen in de vorm van accessoires. Denk aan een mooi kleed op de bank of een schilderij, waarin de kleur magenta sterk naar voren komt. 

Een blauwgroene kleur

Vooral de verf in deze kleur is ontzettend populair. Mensen kiezen ervoor om een muur in huis in blauw groen te verven. Zo krijg je ook het beste van twee kleuren of te wel werelden. Blauw zorgt namelijk voor rust in het interieur, terwijl groen weer een kleur is die voor balans staat. Daarom is het echt een perfecte kleur voor in jouw woonkamer.

Bovendien is de kleur perfect om te combineren met andere neutrale kleuren. Zo hoef je niet alleen met zwart, wit en beige te werken. Een cognac kleurige bank zou bijvoorbeeld ook goed matchen bij zo’n blauw groene muur. 

De aardetinten

Deze kleuren zijn al een tijdje populair. De aardetinten zand, taupe en beige zien we al een aantal jaren domineren in het interieur. De kleuren zijn prachtig en makkelijk te combineren. Bovendien creëert het echt rust en toch een gevoel van warmte. 

Het enige nadeel van dit kleurenpalet is dat het zo besmettelijk is met kinderen. Een beige bank is al snel niet beige meer. Zorg daarom dat je altijd meubels kiest die je goed kunt poetsen. Kies ook altijd voor afwasbare verf, want ook dat heb je nodig met kleine kinderen in huis. Naast de meubels in aardetinten, zou een mokka kleurige muur bijvoorbeeld heel goed passen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *